بررسی خودرو

کدومو بخرم ؟ ام وی ام 315 جدید یا سایپا کوییک

در پی فراگیر شدن خودروهای چینی  ام وی ام 315 در بازار، بسیاری بر این عقیده بودند، زمینه لازم برای رقابت خودروهای چینی و ایرانی ایجاد می شود و مدیران خودروساز وطنی برای عقب نماندن در بازار به ناچار! باید دستی به سر و روی محصولات از رده خارج خود بکشند. Image result for ‫ماشین سایپا کوییک و ام وی ام ۳۱۵‬‎  

MVM315 ( ام وی ام 315)

ام وی ام ۳۱۵ محصول هاچ‌بک شهری شرکت چینی چری است که برای اولین بار با نام A16 در سال ۲۰۱۲ معرفی شد. نکته مهم این است که این هاچ‌بک پرفروش به نمایندگی مدیران خودرو (شریک تجاری چری در ایران) وارد بازار کشورمان می‌شود. در حال حاضر این خودرو جدید که در بازار خودرو چین تحت عنوان Chery Fulwin 2 به فروش می‌رسد، توسط شرکت مدیران خودرو مونتاژ و ارائه می‌شود.

Image result for ‫ماشین سایپا کوییک و ام وی ام ۳۱۵‬‎

در ابتدا MVM 315 جهت رقابت با خودروهای داخلی همچون ۲۰۶ وارد ایران شد؛ اما هم‌اکنون با تولید کوییک و واردات سایر خودروهای چینی، رقیبان زیادی برای این محصول چینی در بازار وجود دارد.

Related image

ام‌ وی ام  ۳۱۵ دارای ظاهری ساده و اسپرت است. در کل طراحی ظاهری نمونه فیس‌لیفت شده این هاچ‌بک شهری، نمره خوبی به خود اختصاص می‌دهد. جلو پنجره کوچک، چراغ‌های جلو کشیده و آرایش هماهنگ ورودی دریچه هوا با سایر بخش‌های سیا‌‌ه‌ رنگ سپر از نمونه تغییرات در نمای روبه‌رو MVM 315 است. در نمای کناری و عقب خودرو شاهد تغییرات جزئی نسبت به نسخه پیشین آن هستیم که البته هماهنگی بین تمام نماها رعایت شده و اجزای ظاهری ام وی ام ۳۱۵ کنار هم، ظاهر خوبی به آن داده است.

Image result for ‫ماشین سایپا کوییک و ام وی ام ۳۱۵‬‎ MVM 315 خودرو زشتی نیست و علاوه بر طراحی به روزتر، حدود دو سال قبل مورد فیس لیفتی مختصر قرار گرفت و مُدرن تر از چهره 10 – 15 ساله پژو 206 جلوه می کند. با این حال هماهنگ و تناسب ابعادی غیر ظریفی که در طراحی سایپا کوئیک لحاظ شده است در قد و قواره 315 بهتر دیده می شود. Related image

کوییک سایپا در بازار

خودرو سایپا کوییک به عنوان فیس لیفت ساینا شناخته می‌شود که 6 سال پس از تیبا ساخته شده است. این خودرو در سال 95 توسط شرکت سایپا رونمایی شد. نهایتا در سال 97 به بازار عرضه شد. محصول جدید سایپا با داشتن امکاناتی نظیر طراحی شبه شاسی بلند، گیربکس اتوماتیک CVT کوییک، قیمت مناسب و همچنین امکانات و تجهیزات جدید روانه بازار خودرو شد. Image result for ‫سایپا کوئیک‬‎ خودرو سایپا کوییک نسبت به ام وی ام 315 از لحاظ ساختار بسیار ضعیف کار کرده و بر اساس زیرساختی شبیه به خودرو کیا پراید و کیا ریوی قدیمی بنا شده است. از طرفی شرکت سایپا با بزرگ‌تر کردن بدنه و تقویت شاسی خودرو با ورق‌های بیشتر، قصد پوشش چنین ضعف‌هایی را داشت، اما همچنان این خودرو روی یک پلتفرم قدیمی و غیر قابل دفاع طراحی شده که با استاندارد جهانی بسیار فاصله دارد. در واقع سایپا کوییک، یک فیس لیفت از هاچ بک ساینا بوده و با استفاده از پلاستیک‌های ضربه‌گیر در اطراف بدنه و ارتفاع بیشتر، به یک خودروی جدید تبدیل شده است.   در طراحی عقب کوئیک برخلاف تیبا ۲، محل نصب پلاک از روی سپر به روی درِ صندوق بار انتقال پیدا کرده و فرم چراغ‌ها هم تغییر پیدا کرده است به‌گونه‌ای که علاوه بر تغییر قسمت اصلی چراغ‌ها، قطعه‌ای هم روی درِ صندوق اضافه شده است. البته به جهت جلوگیری از تغییر قالب‌ قسمت گلگیرهای جانبی، بخشی از چراغ‌های عقب که روی گلگیرها کشیده شده‌اند نسبت به تیبا هاچ‌بک بدون تغییر باقیمانده‌اند اما در آن‌ها نئون بکار رفته که موجب ایجاد نمایی زیباتر شده است. همانند جلو، در زیر سپر عقب سایپا کوئیک هم محافظ نقره‌ای بکار رفته درحالی‌که روی سپر نیز پوشش پلاستیکی قرار گرفته و پروژکتور تکی عقب تیبا ۲ هم جای خود را به دو نمونه در طرفین سپر داده است. همچنین در اینجا هم مثل ساینا نام خودرو به‌صورت فارسی روی درِ صندوق چسبنده شده است. بااین‌حال نمای عقبی کوییک بهتر از تیبا ۲ از آب درآمده و به نظر می‌رسد تا حدودی از نمای عقبی ب‌ام‌و X1 نسل قبل الهام گرفته باشد.

MVM 315 مجهز به یک موتور بنزینی ۱٫۵ لیتری و یک گیربکس ۵ دنده دستی است. برخلاف اعداد اعلام شده توسط ام وی ام، این خودرو شتاب و کشش قابل پذیرشی ندارد. در صورتی که ماشین پر از سرنشین باشد، شتاب صفر تا صد آن حدود ۱۵ ثانیه است که قطع یقین عدد بسیار نامناسبی محسوب می‌شود.

نکته مثبت این است که در نسخه جدید مشکل داغ‌شدن صفحه ترمز برطرف شده است. برای آشنایی بیشتر با مشخصات فنی و تجهیزات ایمنی هر دو خودرو (سایپا کوییک اتومات و ام وی ام۳۱۵)، تمام اطلاعات مورد نیاز در جداول زیر گردآوری شده است.

جدول مقایسه کوییک با ام وی ام 315

مشخصات کوییک فول پلاس (اتومات) ام وی ام ۳۱۵
قدرت موتور ۸۷ اسب بخار در ۵۳۰۰ دور در دقیقه ۱۰۷ اسب بخار در ۶۰۰۰ دور در دقیقه
حداکثر گشتاور ۱۲۸ نیوتون متر در ۴۰۰۰ دور در دقیقه ۱۴۰ نیوتون متر در ۳۰۰۰ دور در دقیقه
حجم موتور ۱۵۰۳ سی‌سی ۱۴۹۷ سی‌سی
شتاب صفر تا صد ۱۵ ثانیه ۱۵ ثانیه
حداکثر سرعت _ ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
تعداد سیلندر/ سوپاپ ۸/۴ ۱۶/۴
جعبه دنده انتقال قدرت اتوماتیک پیوسته ۵ دنده دستی
مصرف سوخت _ ۶٫۵ لیتر
حجم مخزن سوخت (باک) ۴۱ لیتر ۵۰ لیتر
انتقال نیرو موتور جلو دیفرانسیل جلو دیفرانسیل جلو FWD
سیستم فرمان                              برقی هیدرولیکی با قابلیت تنظیم ارتفاع
تعلیق جلو مک‌فرسون
تعلیق عقب نیمه مستقل
سیستم ترمز ترمز جلو دیسکی – ترمز عقب کاسه‌ای ترمز جلو دیسکی – ترمز عقب کاسه‌ای
وزن ۱۱۰۵ کیلوگرم ۱۲۱۰ کیلوگرم
استاندارد آلایندگی یورو ۴ یورو ۴
تجهیزات ایمنی و امنیتی سیستم ترمز ضد قفل ABS سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD سیستم کمک ترمز BAS ۲ عدد کیسه هوا برای راننده و سرنشین جلو سیستم ضد سرقت )ایموبلایزر( سیستم هشدار بابت بسته نشدن کمربند ایمنی راننده (SBR) سیستم هشدار سرقت با بوق (VAS)   سیستم ترمز ضد قفل ABS سیستم توزیع الکترونیکی نیروی ترمز EBD سیستم کمک ترمز BAS ۲ عدد کیسه هوا برای سرنشین جلو  و راننده سیستم ضد سرقت )ایموبلایزر( سنسور دنده عقب  
امکانات رفاهی سیستم ورود و روشن شدن خودرو بدون کلید غربیلک ۳ شاخه پنل کنترل چندرسانه‌ای روی فرمان سیستم تهویه مطبوع نیمه ‌اتوماتیک کامپیوتر سفری نمایش دمای محیط بیرون دارای ۴ بلندگو صفحه نمایش ۷ اینچی لمسی رادیو – USB – CD -Bluetooth دارای سیستم مسیریاب دوربین دید عقب تنظیم دستی صندلی‌های جلو قابلیت تنظیم ارتفاع صندلی‌های جلو قابلیت تاشدن صندلی‌های عقب آینه‌های کناری برقی شیشه ‌بالابر برقی دارای برف پاک‌کن شیشه عقب شیشه‌های عقب دودی قابلیت تنظیم ارتفاع چراغ‌های جلو چراغ‌ مه‌شکن جلو و عقب مجهز به چراغ روشنایی در روز چراغ همراهی تا درب منزل باز شدن برقی قفل صندوق عقب   دارای ۶ بلندگو MP3 – USB – AUX تنظیم دستی صندلی‌های جلو در ۴ جهت سیستم تهویه مطبوع دستی شیشه ‌‌بالابر برقی تنظیم برقی آینه‌های کناری چراغ‌های مه‌شکن جلو و عقب رینگ‌های آلومینیومی چراغ ترمز سوم کامپیوتر سفری چراغ‌ مه‌شکن جلو و عقب قابلیت تنظیم ارتفاع غربیلک فرمان

نظرات کاربران

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *