تست اف ایکس برقی و چشمانداز بازار خودرو الکتریکی
مدیران خودرو 777 » مجله 777 » مدیرانیوز » تست اف ایکس برقی و چشمانداز بازار خودرو الکتریکی
تست اف ایکس برقی و چشمانداز بازار خودرو الکتریکی
مجله 777: با اجرای تست درایو فونیکس اف ایکس (EV) تمام برقی برای اهالی رسانه در روز یازدهم آبان 1403، بازار خودرو ایران یک گام دیگر به توسعه خودروهای برقی نزدیکتر شد.
تست رانندگی با فونیکس اف ایکس برقی با استقبال خبرنگاران مواجه شد و به نظر میآید به زودی برای مشتریان نیز برنامهریزی شود و با ورود شرکت مدیران خودرو به این مرحله از بازاریابی محصول، میتوان ادعا کرد که ایران به زودی بازار خودروهای برقی خواهد شد و در مسیر بازارهای جهانی در این زمینه قرار خواهد گرفت.
مجله 777 به همین بهانه، چشماندازی از حال و آینده خودروهای برقی در بازار ایران را مرور میکند.
خودرو برقی، شدیدا رو به توسعه
روند ساخت و عرضه خودروهای برقی در سالها اخیر رشد قابل توجهی داشته و شرکتهای بزرگ خودروسازی با توجه به استاندارهای زیست محیطی جدید تمایل بیشتری برای تولید خودروهای برقی از خود نشان دادهاند. به طور کلی حجم تولید خودروهای برقی نسبت به قبل و خودروهای درون سوز افزایش قابل توجهی داشته است.
آمار تولید خودرو در جهان
در سال ۲۰۲۳ تولید خودرو در جهان نسبت به سال ۲۰۲۲ رشد ۱۰ درصدی داشته و به آمار تقریبی ۹۳ میلیون دستگاه رسیده است.
در حال حاضر ۶۸ درصد از خودروهای فعال جهان، در آسیا و اروپا در حال تردد هستند. سهم خاورمیانه، آمریکای جنوبی و آفریقا نیز ۱۱ درصد از کل خودروهای در حال حرکت جهان است.
کشورهای اصلی صادر کننده خودرو
ارزش صادرات خودرو در سراسر جهان درمجموع 776.5 میلیارد دلار در سال 2022 بوده است، آلمان، ژاپن، ایاالت متحده آمریکا، کره جنوبی و مکزیک ۵۱.۴ درصد از خودروهای صادراتی در جهان را تولید کرده اند.
در همین سال درآمد کشور آلمان از صادرات خودرو ۱۷۷ میلیارد دلار و سهم ایران ۴۵ میلیون دلار بوده است.
خودروسازی و جایگاه آن در اقصاد اروپا
۱۳ میلیون اروپایی در یکی از مهمترین صنایع اروپا یعنی خودروسازی به صورت مستقیم و غیرمستقیم مشغول به کار هستند که نزدیک به ۷ درصد از کل مشاغل اتحادیه اروپا را تشکیل میدهد.
برقیسازی حملونقل
در دهههای اخیر برای بالابردن کیفیت زندگی و برابری اجتماعی بیشتر، مزایای خودروهای برقی از جمله کاهش آلودگی و در نتیجه کاهش هزینه سلامت و بهبود کیفیت مطرح میشود.
در خصوص اینکه چگونه برقیسازی حملونقل انجام شود به مسائلی چون؛ توجیهپذیری اقتصادی، نحوه تولید و توزیع انرژی برق و گسترش زیرساختهای شارژ و ایجاد فرصتهای اقتصادی جدید موضوعیت پیدا میکند.
مطالعات صورت گرفته نشان میدهد قیمت بنزین در بازارهای حامل انرژی تاثیر بسیار زیاد و قابل توجهی در انتخاب خودروهای برقی توسط مصرف کنندهها دارند. در کشورهای توسعه یافته، مصرف برق یک خودروی برقی به طور کلی بسیار ارزانتر از هزینههای سوخت یک خودروی درونسوز است و همین نکته موجب جلب توجه مصرفکنندگان بیشتری برای تغییر انتخاب خود از خودروهایی با سوخت فسیلی به خودروهای برقی است.
بازار خودروهای برقی در جهان
با پیشرفتها و بلوغ فناوری در سالهای اخیر، مقرونبهصرفه شدن باتریها و هزینههای نگهداری پایین، خودروهای برقی و پلاگین هیبرید محبوبیت بیشتری پیدا کردهاند. در سال ۲۰۲۲ مجموعا ۱۰.۵ میلیون دستگاه خودروی برقی و پلاگین هیبرید به مصرفکنندگان تحویل داده شده است و این عدد در سال ۲۰۲۳ با رشد ۳۵ درصدی به ۱۴ میلیون دستگاه رسیده که کاملا قابل توجه است.
به طور کلی در سال ۲۰۲۳، هجده درصد از فروش کل خودروهای تولید شده مربوط به خودروهای با انرژی پاک بوده است.
بزرگی این عدد زمانی مشخص میشود که به سال ۲۰۱۸ برگردیم، در این سال فروش کل خودروهای با انرژي پاک تنها ۲ درصد از فروش کل خودروها بوده است.
بزرگترین بازار خودرهای برقی در چین است و در سال ۲۰۲۲ حدود ۲۵ درصد از فروش کل خودرو در این کشور را خودروهای برقی به خود اختصاص دادهاند. پیشبینی میشود در سال ۲۰۲۴ در بازار چین حدود ۴۵ درصد از فروش خودروها مربوط خودروهای برقی و انرژی پاک باشد، این عدد در اروپا به ۲۵ درصد و در ایالات متحده آمریکا به ۱۱ درصد برسد.
پیشروی چین در بازار و فناوری برقیسازی
مشارکت چین با خودروسازان باسابقه غربی در انتقال دانش، تولید خودروهای برقی باکیفیت در چین را تقویت کرده است.
با توجه به توان تولید بالا و منابع فراوان در حوزه ساخت باتری و تولید خودروهای برقی، چین از جایگاه بسیار خوب و برتری نسبت به سایر خودروسازیها برخوردار شده است. با توجه به قیمت تمام شده مناسب و تنوع محصولات در خودروهای اقتصادی و میانرده، خودروسازان چینی بازار خودروهای برقی را گسترش داده و به یکی از اصلیترین بازیگران صنعت خودروهای برقی تبدیل شدهاند و با استفاده از تواناییهای خود در صنعت خودروهای برقی و خودران در حال پیشرفت و تثبیت پیشروی خود هستند.
تفاوت زیاد در هزینههای تولید موجب شده تا کشور چین نسبت به کشورهای اروپایی، روند موفقتری در تولید و عرضه خودروهای مقرون به صرفه برقی و تثبت جایگاه خود در این صنعت داشته باشد.
بر خلاف کشورهای اروپایی که عمده تمرکز خود برای تولید خودروهای برقی را به ساخت خودروهای لوکس اختصاص دادهاند، کشور چین توانسته با کاهش هزینه تولید و با ارائه مدلهای متنوع، تفاوت خود را با سایر کشورهای خودروساز نشان دهد.
تفاوت قیمت خودروهای برقی در چین و سایر کشورها
تمرکز بر مقرونبهصرفه بودن محصولات برقی در چین، موجب شکاف متوسط قیمت خودروها بین تولیدکنندگان چینی و سایر تولیدکنندگان شده است.
در اروپا قیمت خودروهای برقی بالاتر از ۴۰ هزار یورو ۷۷ درصد، در ایالت متحده امریکا ۸۲ درصد و در چین این عدد تنها ۲۳ درصد است که به خوبی این اختلاف را نشان میدهد و همین مزیت رقابتی موجب میشود خودروسازان چینی نسبت به سایر تولیدکنندگان در تولید خودروهای برقی پیشی بگیرند و به نوعی رهبر این بازار باشند.
پیشبینی بازار خودروهای برقی
براساس انتظار و سختگیریهای اتحادیه اروپا در قبال مقررات زیستمحیطی، فروش خودروهای برقی تا سال ۲۰۳۵ به ۹۰ درصد کل خودروهای سبک خواهد رسید، اتفاقی که برای بازار خودرو چین و ایالات متحده آمریکا نیز اتفاق خواهد افتاد.
سیاستهای اروپا و امریکا برای مقابله با نفوذ چین
اتحادیه اروپا و ایالات متحده امریکا با افزایش تعرفه برای واردات خودروهای برقی از این کشور قصد دارند تا حد امکان جلوی نفوذ سریع چین در این بخش از بازار خودرو را بگیرند یا تا حد ممکن آن را کنترل کنند که البته این موضوع در دراز مدت کارآمد نخواهد بود.
چین با تولید خودروهای مقرونبهصرفه برقی، از سایر کشورها و خودروسازیها به شکل چشمگیری سبقت گرفته است و با توجه عدم توجیه اقتصادی در تولید این گروه از خودروها برای سایر کشورها، طبیعتا باید شاهد در دست گرفتن بازار توسط چینیها باشیم.
بازار ایران
باتوجه به گسترش روزافزون محصولات برقی در سراسر جهان و بهخصوص خودروسازان چینی و مباحث مربوط به آلایندگیهای زیست محیطی در کشورمان، روند واردات و مونتاژ خودروهای برقی در سالها پیشرو سرعت خواهد گرفت. با تامین درست زیرساختها و تعادل بین تولید و مصرف انرژیهای پاک، میتوانیم با سرعت بیشتری به سمت برقی سازی حملونقل در کشور برویم.
همچنین با توجه به نگاه ویژه خودروسازان چینی به خودروهای برقی و پلاگین هیبرید و حضور پررنگ آنها در بازار ایران، بیتردید در ادامه شاهد حضور خودروهای برقی بیشتری در کشورمان خواهیم بود و با سرعت بخشیدن به ایجاد زیرساختهای مناسب و تامین انرژی، اقبال و تمایل مردم به خودروهای برقی به میزان چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد و در نتیجه، در کلانشهرها هوایی پاکتر و محیطهایی با آلودگی صوتی کمتر خواهیم داشت.
خودروسازان ایرانی نیز با انتقال دانش از کشورها و خودروسازان صاحب سبک در این زمینه میتوانند رشد سریعتری در تولید و عرضه خودروهای برقی داشته باشند، باتوجه نگاه جامعه جهانی به خودروهای انرژی پاک و حضور قریبالوقوع تعداد بیشتری از این خودروها در بازار ایران، چنانچه خودروساز ایرانی سرعت مناسب برای پیشرفت و تولید خودروهای انرژي پاک نداشته باشد، از این بازار مناسب و پرتقاضا جا خواهند ماند و قافیه را به رقبای چینی خود واگذار خواهد کرد.
همراهان عزیز نمایندگی ۷۷۷
با توجه به محدودیت ظرفیت ثبت نام، فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما جهت ثبت نام قطعی باشما ارتباط برقرار کنند.
فیلد های "*" اجباری هستند
- بدون نظر
نویسنده:
ممکن است به این مطالب نیز علاقهمند باشید