بستن
اخبار هفته چهارم اردیبهشت

مرور اخبار خودرو در هفته چهارم اردیبهشت

زمان خواندن:

مجله 777: در روزهای پایانی اردیبهشت جاری، همچنان بیشتر اخبار مربوط به حوزه صنعت و تجارت خودرو، پیرامون افزایش قیمت اخیر و دلایل آن می‌چرخد. در شرایطی که بیشتر مردم به عنوان مصرف‌کننده نهایی با موضوع افزایش قیمت خودرو و دلایل آن کنار آمده و آن را پذیرفته‌اند اما شماری از مقامات ارشد کشوری و همچنین دست‌اندرکاران تولید و واردات خودرو همچنان به دنبال چرایی این اتفاق هستند و به همین دلیل مجادلاتی در همین راستا شکل گرفته است.

سایپا و کروز، چشم در چشم

در روزهای اخیر بحث و جدل‌های دامنه‌داری بین شرکت سایپا به عنوان دومین خودروساز کشور و شرکت کروز به عنوان یکی از مهم‌ترین تامین‌کنندگان قطعات خودرو شکل گرفته است. شرکت سایپا که در فروردین ماه امسال کاهش 77 درصدی را در تولید نسبت به مدت مشابه سال گذشته تجربه کرده، به نوعی شرکت کروز را مقصر این ماجرا معرفی کرد چرا که در تامین قطعه برای خطوط تولید این شرکت همراه نبوده است.

اما شرکت کروز نیز از بدهی انباشته سایپا به مجموعه خودش که به حدود 13 هزار میلیارد تومان می‌رسد، گلایه کرده و به نوعی کاهش ظرفیت خود در زنجیره تامین را به این موضوع نسبت داده است. دو شرکت بزرگ صنعت خودرو کشور در حالی طرف مقابل را به انجام ندادن تعهدات خود متهم کرده‌اند که ظاهرا قرار است ریشه این اختلافات در یک کنفرانس خبری و در حضور شاهدان و کارشناسان صنعت و رسانه، مورد بررسی قرار گیرد و یک بار برای همیشه ماجرا حل و فصل شود.

اخبار هفته چهارم اردیبهشت

فروش مشارکتی ایران خودرو و ریسک خریداران

شرکت ایران خودرو نیز که مثل همتای خود سایپا در معرض کاهش تولید، فقر نقدینگی و ضعف درآمد قرار دارد، در هفته گذشته از باز شدن یک طرح فروش مشارکتی خبر داد که در واقع یک مدل پیش‌فروش محصولات بدون اشاره دقیق به زمان تحویل یا بهای تمام شده خودرو است.

ایران خودرو در حالی از این مدل فروش پرده برداشته که ابتدا آن را با سهمیه‌های خاص مثل خودروهای فرسوده یا طرح فروش مادران آزمایش کرد و سپس قرار شد که به صورت عمومی برای خریداران عمومی نیز به اجرا گذاشته شود. این طرح بدون قرعه‌کشی انجام می‌شود و به ظاهر برای مهار افزایش قیمت خودرو طراحی شده اما ریسک آن برای خریدار بالا به نظر می‌رسد چرا که هیچ قیمت قطعی در مورد محصولات اعلام نشده و بازه زمانی تحویل آن نیز از مهر ماه 1405 تا شهریور 1406 ذکر شده که یک امر غیرمعمول در حوزه فروش خودرو آن هم در شرایط ناپایدار فعلی تلقی می‌شود.

اخبار هفته چهارم اردیبهشت

ورق فولاد، هست یا نیست؟

یکی از دلایل مهم جهش قیمت خودرو در دو ماه اخیر، از کار افتادن بخشی از خطوط تولید فولاد در کشور و کاهش ظرفیت تولید ورق فولادی که از مهم‌ترین مواد اولیه صنعت خودرو تلقی می‌شود، اعلام شد. در یک ماه اخیر بسیاری از کارشناسان صنعت خودرو این موضوع را به عنوان یک هشدار مطرح کردند و صریحا نتیجه این اتفاق را افزایش قیمت خودرو دانستند.

با این حال وزارت صمت و همچنین کمیسیون صنایع مجلس برای کاهش نگرانی خودروسازان و مشتریان اعلام کردند که ورق فولاد از خارج تامین خواهد شد و این موضوع نباید دلیلی برای افزایش قیمت خودروسازان شود.

حتی صحبت از عرضه ورق فولادی در فرابورس هم مطرح شد اما به دلایل نامشخصی این عرضه با استقبال خودروسازان روبرو نشد تا باز هم برخی از مقامات مجلس و وزارت صمت، این موضوع را بودار تلقی کرده و دوباره صحبت از مافیای صنعت خودرو و قطعه‌سازان شود که در این شرایط همچنان در تلاش برای افزایش قیمت تولیدات خود هستند.

 در عین حال مقامات وزارت و مجلس نیز اعداد و ارقامی مبنی بر میزان تولید ورق یا حجم انباشت آن برای مصرف در صنعت خودروسازی ارائه نکردند تا از درِ اثبات گفته‌های خود بر آمده باشند.

مرور اخبار حوزه خودرو در هفته اخیر نشان می‌دهد تلاش قابل ملاحظه‌ای برای آرام‌سازی بازار خودرو از سوی همه بازیگران آن شکل گرفته اما بیش از هر چیز، رسیدن به یک وضعیت پایدار در کل کشور و دائمی شدن آتش‌بس می‌تواند صنعت بزرگی مثل خودروسازی را به ساحل آرامش هدایت کند. 

نویسنده:

همراهان عزیز نمایندگی ۷۷۷

ارتباط فوری جهت خرید خودرو

ممکن است به این مطالب نیز علاقه‌مند باشید

0 0 رای ها
امتیاز مقاله
0 دیدگاه
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

همراهان عزیز نمایندگی ۷۷۷

ارتباط فوری جهت خرید خودرو