با خانواده موتورهای مدیران خودرو آشنا شوید
مدیران خودرو 777 » مجله 777 » مقالات آموزشی » با خانواده موتورهای مدیران خودرو آشنا شوید
با خانواده موتورهای مدیران خودرو آشنا شوید
موتور را به جرات میتوان اصلیترین و مهمترین عنصر یک خودرو برشمرد. طوری که بعد از اطلاع از مدل و تیپ خودرو در مورد موتور آن صحبت میشود. به عنوان مثال بسیار شنیدهایم که خودروی ام وی ام آریزو ۵ به یک پیشرانه ۱۵۰۰ سیسی توربو مجهز است.
مدیران خودرو با داشتن ۳ برند، در تیپها و کلاسهای مختلفی خودرو تولید میکند و از چند پیشرانه متفاوت در محصولات خود استفاده میکند که در این مقاله به آن خواهیم پرداخت.
موتورها از گذشته تا کنون
در سالهای دور که آمریکا قطب اول خودروسازی جهان بود، اکثر خودروها با ابعاد بزرگ و موتورهای حجیم تولید میشدند که مصرف سوخت بالایی هم داشتند.
پس از آن و به تدریج و با سیاستهای زیستمحیطی اتحادیه اروپا، خودروهای کوچکتر با پیشرانه کمحجمتر به تولید رسیدند و جهان خودروسازی، از پیشرانههای حجیم امریکایی فاصله گرفت و درحال حاضر صرفا در خودروهای سوپر اسپرت و تِرَکهای غولپیکر امریکایی از پیشرانههای بزرگ استفاده میشود.
البته با پیشرفت تکنولوژی و اضافه شدن سیستمهایی چون زمان بندی متغیر سوپاپها، توربوشارژ، سوپرشارژ، پاشش مستقیم سوخت و همچنین بهبود احتراق و اکسیژن رسانی، پیشرانههای کم حجم با قدرت خوب و حتی بالا طراحی و تولید شدند. به عنوان مثال موتور G16E-GTS ساخته شرکت تویوتا با ۳ سیلندر و حجم ۱۵۰۰ سیسی توانایی تولید ۳۰۰ اسب بخار قدرت را دارد.
هر خودرو یک پیشرانه یا یک پیشرانه برای چند خودرو؟
با توجه به سیاستهای تولید و هزینه بر درامد، امروزه خودروسازیها برای هر محصول یک پیشرانه جدید طراحی و تولید نمیکنند و از یک پیشرانه برای چند محصول استفاده میکنند و حتی برخی از خودروها از دو برند متفاوت از یک پیشرانه مشابه بهره میبرند که این اتفاق، امروزه یک امر کاملا طبیعی در صنعت خودروسازی محسوب میشود.
به عنوان مثال در خودروهای سری ۳ و ۵ بی ام و، از موتورهای مشترکی استفاده میشود و یا موتور برخی از محصولات پژو با سیتروئن و نیسان مشترک است .
پس در صنعت خودروسازی استفاده از یک پیشرانه در چند محصول امری کاملا مرسوم است. البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که یک موتور با حجم مشخص در دو خودروی متفاوت میتواند دو خروجی قدرتی متفاوت داشته باشد که این اتفاق به برنامهریزهای الکترونیکی و یا اصلاحات کوچک فنی برمیگردد.
موتورهای مدیران خودرو
در حال حاضر شرکت مدیران خودرو از ۵ موتور بنزینی و ۳ موتور الکتریکی در محصولات خود استفاده میکند. این موتورها از جدیدترین تکنولوژیهای روز بهرهمند هستند و قدرت خروجی خوبی را تولید میکنند.
موتورهای بنزنی شامل:
- ۱۰۰۰ سیسی ۳ سیلندر توربو شارژ
- ۱۵۰۰ سیسی تنفس طبیعی
- ۱۵۰۰ سیسی توربو شارژ
- ۱۶۰۰ سیسی توربو شارژ مجهز به سیستم پاشش مستقیم سوخت
- ۲۰۰۰ سیسی توربو شارژ مجهز به سیستم پاشش مستقیم سوخت
موتورهای الکتریکی شامل: ۵۵ کیلووات ساعتی، ۷۰ کلیووات ساعتی و ۱۵۰ کیلووات ساعتی.
همچنین مدیران خودرو با رونمایی از موتوهای MSH یا همان MVM Super Hybrid، خبر از یک پیشرانه بنزینی جدید ۱۵۰۰ سی سی توربو شارژ مجهز به سیستم پاشش مستقیم سوخت به همراه یک موتور الکتریکی ۱۳۰ کیلووات ساعتی داده است.
موتور ۱۰۰۰ سیسی ۳ سیلندر توربو شارژ
بازار خودروی ایران از گذشته با خودروهایی با موتورهای نسبتا حجیم شکل گرفته است و قاعدتا تولید یک خودرو با پیشرانهای کم حجم، قطعا یک چالش بزرگ برای آن خودروساز خواهد بود.
مدیران خودرو برای اولین بار از این پیشرانه در خودرو ایکس ۲۲ پرو اتوماتیک استفاده کرد.
حجم موتور ارتباط مستقیمی با کلاس خودرو و میزان قدرت موتور نیاز برای کلاس آن خودرو دارد. به عنوان مثال ایکس ۲۲ پرو و ایکس ۳۳ کراس اتوماتیک، کراساوورهای کوچک شهری هستند که به قدرت خیلی زیادی برای حرکت نیاز ندارد. البته پیشرانه ۱ لیتری این خودروها قادر به تولید ۱۰۲ تا ۱۱۲ اسب بخار و ۱۵۰ نیوتن متر گشتاور را دارد که در میان همردههای خود اعداد کاملا منطقی به حساب میآید.
یکی از رقبای این خودروها پژو ۲۰۷، مجهز به یک پیشرانه ۱۶۰۰ سیسی تنفس طبیعی است که توانایی تولید ۱۱۰ اسب بخار و ۱۳۸ نیوتن متر گشتاور را دارد.
پس در واقع یک پیشرانه با حجم کمتر و تکنولوژی جدیدتر، مصرف سوخت کمتر و توانی برابر و یا حتی بیشتر از پیشرانه با تکنولوژی قدیمیتر تولید کند.
پیشرانه ۱۰۰۰ سیسی توربو شارژ در حال حاضر بر روی محصول ایکس ۳۳ کراس مورد استفاده قرار میگیرد.
موتور ۱۵۰۰ سیسی تنفس طبیعی
این پیشرانه از سال ۹۵ و با خوردوهای آریزو ۵ و ایکس ۲۲ پای به بازار ایران گذاشت و جزو کم استهلاکترین و کممصرفترین پیشرانههای موجود در کشور است.
ایکس ۲۲ پرو ام تی یا همان دندهای از این پیشرانه بهره میبرد، قدرت تولید این پیشرانه برای این سگمنت و این کلاس از خودرو کاملا راضی کننده است.
موتور ۱۵۰۰ سیسی که بر روی خودروی ایکس ۲۲ پرو دندهای نصب شده است قادر به تولید ۱۱۶ اسب بخار و ۱۴۲ نیوتن متر گشتاور است.
۱۵۰۰ سیسی توربو شارژ
این پیشرانه هم جزو پیشرانههای با سابقه در مدیران خودرو است که اولین بار بر روی محصولاتی چون تیگو ۷ IE و آریزو ۵ و پس از آن تیگو ۷ پرو و ایکس ۵۵ پرو نصب گردید.
موتور ۱۵۰۰ سیسی توربو شارژ در سال ۱۴۰۰ و با معرفی تیگو ۷ پرو با بهینهسازی همراه بود که موجب افزایش قدرت و کاهش مصرف سوخت آن گردید.
جدیدترین نسخه از این پیشرانه ۱۵۶ اسب بخار قدرت و ۲۳۰ نیوتن متر گشتاور دارد و در حال حاضر بر رو محصولات؛ آریزو ۶ پرو، ایکس ۵۵ پرو و تیگو ۷ پرو پرمیوم قرار دارد.
۱۶۰۰ سیسی توربو شارژ مجهز به سیستم پاشش مستقیم سوخت
این پیشرانه با خودرو تیگو ۸ پرو پرمیوم به بازار خودرو کشور پا گذاشت و فصل جدیدی از پیشرانهها در شرکت مدیران خودرو را رقم زد.
این موتور تیگو ۸ را به قدرتمندترین خودروی مونتاژی در آن سال تبدیل کرد و افرادی که برای اولین بار پشت فرمان این خودرو نشسته بودند را سورپرایز کرد، دلیل این سورپرایز قدرت متفاوت و کاملا قابل حسِ این خودرو نسبت به نسلهای قبلی و همچنین سایر مونتاژی بود.
این پیشرانه که ۱۹۷ اسب بخار و ۲۹۰ نیوتن متر گشتاور تولید میکند، بر روی هر محصولی که نصب شده، آن خودرو را تبدیل به یک خودروی اسپرت پر شتاب کرده است.
خودروهای اف ایکس پرمیوم، اف ایکس دو دیفرانسیل، تیگو ۷ پرومکس، آریزو ۶ جیتی و اکستریم ال ایکس این پیشرانه را در قلب تپنده خود دارند و به نوعی محبوبترین پیشرانه در مدیران خودرو است.
۲۰۰۰ سیسی توربو شارژ مجهز به سیستم پاشش مستقیم سوخت
با تولید خودروهای بزرگتر از جمله کراساوورهای فول سایز دو دیفرانسیل و خودروهای برند اکستریم، نیاز یک موتور پرقدرت کاملا احساس میشد و مدیران خودرو در برند فونیکس و با خودروی تیگو ۸ پرومکس از یک پیشرانه کاملا جدید رونمایی کرد. پیشرانهای با قدرت و گشتاور بسیار عالی و در سطح روز جهانی
موتور ۲۰۰۰ سیسی فونیکس ۲۵۴ اسب بخار قدرت و ۳۹۰ نیوتن مترگشتاور تولید میکند! اعداد واقعا قابل توجه هستند.
این موتور با این اعداد خروجی بر روی آریزو ۸ و تیگو ۸ پرومکس نصب شده است. یک نسخه بهینه این پیشرانه که قادر به تولید ۲۶۱ اسب بخار و ۴۰۰ نیوتن متر گشتاور است در خودروهای برند اکستریم، یعنی وی ایکس و اکستریم تی ایکس ال مورد استفاده قرار گرفته است.
موتور خودروهای پلاگین هیبرید و برقی فونیکس
تیگو ۸ پرو ای پلاس و تیگو ۷ پرو ای پلاس از یک پیشرانه و سیستم انتقال قدرت مشترک بهره میبرند.
موتور بنزینی این خودروها همان ۱۵۰۰ سیسی توربو است و دو پیشرانه الکتریکی ۵۵ و ۷۰ کیلووات ساعتی هم در کنار این پیشرانه بنزینی مسئولیت قدرت حرکتی این خودروها رو برعهده دارند.
این دو موتور مجموعا ۱۷۰ اسب بخار و ۲۸۰ نیوتن متر گشتاور تولید می کنند که مجموعا قدرت این سه پیشرانه را به ۳۲۶ اسب بخار و ۵۱۰ نیوتن متر گشتاور میرسانند.
خودرو اف ایکس برقی هم از یک پیشرانه ۱۵۰ کیلووات ساعت تمام برقی با قدرت تولیدی ۲۰۴ اسب بخار و ۳۴۰ نیوتن گشتاور بهره میبرد.
جمع بندی:
همانطور که در مطلب فوق مطالعه فرمودید، مدیران خودرو در کلاسهای مختلف و با سلایق و کاراییهای متفاوت خودرو و پیشرانه، در سبد محصولات خود دارد و خریداران بر اساس بودجه و میزان و نحوه استفاده از خودرو میتوانند نسبت به انتخاب خودروی مورد علاقه و مورد نیاز خود اقدام کنند.
نظر شما در مورد موتورهای مدیران خودور چیست؟
همراهان عزیز نمایندگی ۷۷۷
با توجه به محدودیت ظرفیت ثبت نام، فرم زیر را پر کنید تا کارشناسان ما جهت ثبت نام قطعی باشما ارتباط برقرار کنند.
فیلد های "*" اجباری هستند
- یک نظر
نویسنده:
1 دیدگاه در “با خانواده موتورهای مدیران خودرو آشنا شوید”
با سلام و احترام.
ضمن تشکر از مطلب بسیار جلب بالا، توان موتورهای الکتریکی بر حسب کیلو وات بیان میشود، لذا همه مواردی که کیلو وات ساعت بیان شده، باید به کیلو وات اصلاح شود.
دکتر هاشم نیا